På Samsø finder du Brattingsborg Gods. Her ligger det midt i Samsøs smukke natur - omkranset af marker, skov og hav.

Godset, hvis historie går tilbage til 1200-tallet, dækker et areal på 2.367 ha og drives i dag som en moderne landbrugsvirksomhed med fokus på markbrug, svineproduktion, skovdrift, jagt og boligudlejning.

I markbruget dyrkes der bl.a. spise- og bagekartofler. Disse leveres til Dansk Supermarked og sælges i føtex og Bilka som en del af konceptet "Min Danske Gartner". 

Udover Brattingsborg består godset af avlsgårdene Hjalmarsgård, Vesborggård, Sannholm og Bisgård. Dertil kommer områderne Nordby Hede og Mårup Skov samt øerne Vejrø, Kyholm, Lindholm, Lindholm Rumpe, Karlskold, Bosserne, Hjortholm, Mejlsholm og Ydersteholm.

På linket herunder kan du læse mere om godsets historie og driftsgrene, ligesom du finder information om godsets boligudlejning, ferielejligheder ved Vesborg Fyr og øvrige publikumsrettede aktiviteter.

http://www.brattingsborg.dk/

HOLMEGAARD Brattingsborg glas er produderet i perioden 1930-1960. 

Jacob Eiler Bang. Han var en alsidig kunstner der arbejde, som arkitekt, billedhugger og kunsthåndværker.

Kendes mest for sin lange tilknytning til glasset, som startede da han blev ansat Holmegaard Glasværk i 1925 med fastansættelse i 1928, som kunstnerisk leder.


Årene ved Holmegaard Glasværk var det Jacob E. Bang der stod for næsten alt nyt glas lanceret fra Holmegaard Glasværk og havde stor andel i at Holmegaard Glasværk blev kendt verden over. I 1942 forlod Jacob E. Bang stillingen ved Holmegaard Glasværk for at søge nye udfordringer indenfor det kunstneriske.

1951-1952 er Jacob E. Bang på gæstevisit ved Holmegaard Glasværk efter afslutning af et års ophold i Verona, Italien. 
1956 vender Jacob E. Bang tilbage til glasset denne gang på Kastrup Glasværk og året efter i 1957 arbejder han, som kunstnerisk konsulent for glasværket.


INTRODUKTIONS TILBUD SPAR  15%

BRATTINGSBORG GLAS

INDTIL 30. NOVEMBER